מהדורה 87: כמה לצמוח, AI ותחזיות חסרות ערך, תכנית עבודה ל-90 הימים הראשונים בתפקיד והמלצות לשבוע הספר של 2025

מהדורה קצת ארוכה הפעם, סליחה..

ראשון, יעלה ויבוא תומר לוי האלוף מ-4M Analytics עם אחלה פוסט אורח על תכנית כניסה ל-90 הימים הראשונים בתפקיד, ויש עוד כמה פוסטים אורחים מתוכננים השנה. תראו מה זה, לקח לי רק 9 שנים להגיע לסקייל מספיק גדול כדי שיכתבו פוסטים במקומי. אף פעם אל תוותרו על החלומות שלכם, אלא אם מדובר על לפתוח מסעדה.
עוד רגע נגיע ל-AI. לפני כן, Acquired שיחררו זה עתה את החלק השני על Microsoft. לא המון מידע חדש לילידי שנות ה-80, אולי קצת במה שקשור למלחמות הדפדפנים של שנות ה-90, הגבלים עסקיים וכמה אמיתות מפתיעות בנוגע ל-Azure. הפרק טוב, אבל אני הולך להרחיב על משהו טיפה אחר. בסוף הפרק הם הודו לכל האנשים החכמים שהם דיברו איתם, ביניהם Tren Griffin האליל וצ'ארלי סונגהורסט, שהיה אחראי על האסטרטגיה במיקרוסופט בעשור הקודם. הם דיברו עליו בכזו הערצה ("מבריק", "הבחור הכי מעניין בחדר", ו"כותב יותר טוב מערן בן חורין". האחרון אולי התערבב עם קולות אחרים אצלי), והזכירו ראיון ישן שלו אצל Invest Like The Best האהוב, עד כדי כך שרצתי להאזין לפרק על אף שהוא טיפהל'ה ישן.
הפרק התחיל לא רע, עם שאלה שהוא אוהב לשאול יזמים ("מה אתה מעדיף? כסף או כוח?") וכיצד לפרש את התשובות, אבל מאחר והראיון הוקלט ביולי 2020 (aka תחילת ימי הקורונה) אי אפשר היה שלא להגיע לתחזיות מאקרו, והשלוש שזכורות לי הכי הרבה הלכו בערך ככה:

  1. העלייה הדרמטית באיקומרס כאן כדי להישאר. ובכן
  2. AI הולך להיות ענק ועוגת הערך תתחלק בין הרבה שחקנים בנוסף ל-Nvidia. הממ
  3. חברות יצטרכו לבחור בין Remote מלא לנוכחות פיזית מלאה. לא יהיה Hybrid. חח

אופטיקאי מדופלם מצטט לא מעט את מורגן האסל בהקשר הזה של תחזיות, ועד כמה קשה להיות צודק כשמנסים לחזות טרנדים כל כך גדולים. אמרתי קשה? התכוונתי בלתי אפשרי. הצ'ארלי הזה, שהוא כנראה בעל IQ גבוה בהרבה מהממוצע, חשוף לאינפורמציה הכי עדכנית וכנראה מעולה בלחבר נקודות לכדי תיזה אחת קוהרנטית – וזה מה שיצא לו.

עכשיו בואו נדבר קצת על AI.
קשה מאוד למצוא ניתוחים על AI מצד כאלה שלא הולכים להרוויח ממנו. כמעט לכל מי שכותב תדיר על הנושא, קרי קרנות ובנקי השקעות, יש עניין כלכלי בהצלחה של AI, ולכן זה די מפתיע לראות שגם הם מעלים שאלות מאוד מאתגרות בנושא. המאמרים שהכי זכורים לי מהזמן האחרון, לא לפי סדר מסוים:

  • גודל שוק. סאקויה עם שאלת 600 מיליארד הדולר של AI, שעושה שימוש בחישובי מפית חביבים ומצאה שכדי להצדיק את גל ההשקעות הנוכחי יידרשו הכנסות בגובה 600 מיליארד דולר. זה די הרבה פרומפטים!
  • דאג מהבלוג הנהדר-אך-בתשלום Fabricated Knowledge, שבגדול כתב שקשה להעריך את הפוטנציאל של AI על סמך שווקים קיימים כפי שלא היה נכון להעריך את האינטרנט על סמך שווקי הטלוויזיה והטלפוניה הקווית.
  • השקעות. MAGMA משקיעות עשרות מיליארדי דולרים בשנה בציוד, כשהחלק הארי הולך על צ'יפים ל-AI והמסביב של זה (כולל פיתוח עצמי). השינוי המרענן ביחס לסיפורי צמיחה קודמים, מבחינת מטא למשל, הוא שקל יותר לצייר פוטנציאל הכנסות יחסית קרוב, וכך גם אצל מיקרוסופט וגוגל. אבל מיידי זה דבר פלואידי, זה יכול לקחת זמן, וכמדומני כל המנכלים שהתייחסו לנושא בשיחת המשקיעים האחרונה שלהם הצדיקו את ההשקעה בסיכון של לא להשקיע מספיק ולאבד את השוק 😱 (מישהו אמר 600 מיליארד דולר?).
  • האם צפוי שינוי פרמננטי במאזנים של ה-MAGMA? משקיע הערך הישראלי, אסף נתן, שאני מאוד אוהב את הכתיבה שלו, צייץ את הזווית שלו על התמחור של Nvidia, אבל הוא בעצם דיבר על הרווחיות של חברות שעד כה היו asset-lite, איך צד הנכסים-לזמן-ארוך במאזן עשוי להיראות בעוד 5 שנים והמשמעויות של כל זה על המכפיל שלהן.
  • עבורי המהלך הכי מעניין הוא הקומודוטיזציה שמטא מנסה לעשות למודלים הגדולים. זה פלייבוק מאוד דומה לזה של גוגל עם אנדרואיד, ותראו איזה יפה החזרתי אותנו לפרק על Microsoft.

אז לאן הולכים מכאן? פחח, נראה לכם שאני הולך לחזות משהו אחרי מה שקרה לצ'ארלי.

כמה מהר חברת SaaS אמורה לצמוח? קרן בשם Scale פירסמה ב-2018 פריימוורק בשם Mendoza Line, ששאבה השראה ממדד דומה בעולם הבייסבול, ושיחררה לאחרונה עדכון שלוקח בחשבון את ההנפקות האחרונות. האופן שבו Scale בנתה את הקו מחקה את אופן החשיבה של קרנות צמיחה, במיוחד קרנות צמיחה קלאסיות שמצפות למכור את האחזקות בתוך 6-8 שנים. כדי להבין מדוע הקו של 2024 "מרחף מעל" הקו של 2018 מספיק להסתכל על ה-ARR של חברות שהונפקו השנה:

  • OneStream ~$500m ARR
  • Rubrik ~$800m ARR
  • Klavyio ~$650m ARR

גבוה בהרבה מהרף הקודם של 100-200 מיליון דולר ARR. עכשיו, מאחר והרף התחתון להנפקה זינק בשש השנים שחלפו, חברה ב-10 מיליון דולר ARR צריכה לצמוח הרבה יותר מהר כדי להנפיק תוך אותו מספר שנים. עולם השקעות הצמיחה השתנה בצורה די דרמטית וזה רק אחד הסממנים לכך.
למעמיקים, מאמר מאת פרופ' באוניברסיטת פלורידה עם דטה מ-1980 עד 2023, מחולק למגוון ענפים, ביניהם חברות שהן VC-backed. אגב הנפקות, פגשתי לאחרונה יזם צעיר ומאוד נחמד בשם אלי אדרי, שהקים את AudITech, סטארטאפ שמסייע לחברות בכל מה שקשור ל-IPO Readiness ול-ITGC. בהצלחה אלי!

איל השקס עם ציוץ מעולה-מעולה על קרב המסדרונות הימיים/יבשתיים שמתחולל כרגע, עם כל השמות המוכרים שלמדנו לאהוב: רוסיה, סין, הודו וערב הסעודית.

אני בדרך כלל לא אוהב ציוצים על גיוסי הון בשלבים מוקדמים (פרי סיד/סיד), אבל אלי וואקס כתב שרשור שנכנס לפרטים הכי קטנים כמו שאני אוהב, וכמעט כל עצה נשענת על טיב הסיגנל שנובע מכל החלטה – בדיוק האופן שבו צריך לחשוב בסבבים מוקדמים, ובכלל בגיוסי הון…

לפני סיום, שתי המלצות חמות שלא קשורות לטק:

  1. הפודקאסט אֻסְכֻּת של נעם בנאט. שמתי לי מטרה להאזין לכל 60 הפרקים שלו ואני בערך במחצית הדרך. מה שיפה בו זה שהרבה פעמים אני מוצא עצמי נדלק על אחד המרואיינים ואז רץ להאזין לפודקאסטים אחרים שאירחו אותו, כך שההתקדמות שלי במטרה המקורית דועכת בצורה אקספוננציאלית עם הזמן. בקיצור, אני אדיוט.
  2. הסיפור הבלתי סביר של מזרח אירופה היהודית הוא ספר ההיסטוריה הכי טוב שקראתי בחיי, אולי בגלל שהוא גם הראשון. כך או כך, הכתיבה של שלום בוגוסלבסקי פנטסטית וסוחפת, ואם בא לכם טעימה אז ישנו ראיון שלו אצל גיקונומי.

אחלה שבוע,
ערן

נ.ב – השקתי ניוזלטר

מרכז הכובד של הבלוג עבר לאחרונה לניוזלטר. מדי מספר שבועות אני שולח ליותר מ-1,000 מנויים ומנויות סיכום קצר של האירועים המעניינים שקרו בעולם הטק, פלוס פרשנות שלי. הירשמו כאן כדי לקבל אותו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *