הנושא של המהדורה הזו אמור היה להיות איך מזהים תוכן טוב ויוצרים כזה בעצמכם.
רצה הגורל וארבע שעות לתוך הכתיבה של המהדורה הגעתי למסקנה שהמהדורה שעוסקת בתוכן טוב היא, ובכן, לא טובה.
יכולות להיות הרבה סיבות לכתיבה לא טובה. אני חושב שבמקרה שלי, מלבד חוסר כישרון, הסיפור מתומצת די יפה באיור הבא:
מקור: David Perell
אפשר כנראה להחליף את הכותרת בשמאלית ב-Thinking. תראו מה זה, אפילו אילוסטרציה אני לא מצליח לשים כמו שצריך. בכל אופן, אי אפשר לכתוב משהו טוב בלי שהנושא סגור לכם בראש טוב. והוא כנראה לא סגור אצלי מספיק טוב כרגע.אז המהדורה ההיא נגנזה.. וכעת, קבלו את מהדורה 88 תחת הנהלה חדשה!
נתחיל עם אוסף בנצ'מרקים לקראת תקציב 2025 שהעליתי לאחרונה לבלוג. יש פה את כל מה שמסתובב בקבוצות השונות כך שגם אתם תוכלו להציג את אותה השוואה של Payback Period שכולם מציגים (אתם על 18 חודש fully loaded אבל זה צפוי לרדת אוטוטו ל-14 בגלל שאתם מוסיפים PLG לאינסייד סיילס או אינסייד סיילס ל-PLG. תחליטו כבר!).
מילה לגבי בנצ'מרקים. זו נקודת התחלה לא רעה לתקציב, אבל בדומה לעדות בקונגרס, הכל תלוי קונטקסט. ראשית כל, צריך לזכור שהבנצ'מרקים של קרנות כמו אינסייט ו-ICONIQ מייצגים את הרבעון העליון של כלל החברות. כלומר, אם המטרה שלכם היא להיות איפה שהרבעון העליון של אינסייט נמצא, אתם כנראה משווים ל-5% העליונים בשוק כולו (היי Wiz). עכשיו, זה כנראה בסדר כי VC זה עסק של outliers וזה מה שאתם רוצים להיות, רק תהיו מודעים לכל זה. שנית, אתם בונים חברה. בונים עסק. דברים לוקחים זמן. והם שונים מחברה לחברה. בשביל הקרנות הבנצ'מרקים האלה זה אחלה content marketing ולכן יש הצפה מטורפת של סקרים ותוצאות, בשבילכם זה עוד מידע לקחת בחשבון (במיוחד אם אתם לפני סיבוב), לא מטרה ששמים בהעתק-הדבק.
ואם כבר תקציב, 10 טעויות נפוצות בבניית תקציב, מאת mostly metrics. הוא נכנס שם יפה לכמה פינות. נקודות 8 ו-9 יילקחו בחשבון בתקציב שלנו לשנה הבאה.
ה-CFO הסודי סיים לאחרונה סדרה של שלושה פוסטים על C-Suite Politics ואמאל'ה, כמה שהיא טובה. כל שלושת הפוסטים טובים, אבל השני על יחסים בתוך ההנהלה – הוא טוב במיוחד. קחו ללב את טיפים 2,6,7. יש מצב שהמיטאפ הבא יעסוק בין השאר בפוליטיקות בהנהלה. נושא רך כמו שאני אוהב.
טוב, הרבה זמן לא דיברנו על AI.
נתחיל עם מתן זינגר, הלוא הוא אופטיקאי מדופלם, ונראה שבניגוד אלי, אין לו שום בעיה של צלילות בחשיבה. מהדורה 95 שלו היא יצירת מופת של קיצור תולדות ה-AI בסגנון הייחודי שלו, מתובל בקצת ניתוחי מאזן כוחות עכשווי של OpenAI וגוגל.
חכו, יש עוד. אף ניתוח של AI לא יכול להיות שלם בלי רכיב התשתית, קרי צ'יפים, שרתים ודטה סנטרס. אז פנו לכם שעה מהיומן (או שתמציאו פגישות עם בנקים כמוני) ולכו להאזין לגאווין בייקר אצל Invest Like the Best. מאוד קשה לעקוב אחרי כל השינויים בתשתיות וגאווין עושה שם סדר בצורה מאוד יפה. איך מודדים אפקטיביות של שבב GPU, מה העתיד צופן לקלאסטרים עם 100+ אלף שבבים, אנרגיה ואפילו קצת רובוטיקה לקראת הסוף. איזה יפה הוא מפרק TCO כמו שהיינו מפרקים ROIC בקורס הערכת שווי חברות. ולאוהבי הפורמט הכתוב, גאווין תימצת את מחשבותיו בפרק כאן.
פריט ה-AI השלישי והאחרון להפעם הוא סוג של בגג של יצחקי (חפשו באינסטגרם. בעצם אל) פוגש את הדמויות ב-The Big Bang Theory. דילן פאטל, אנליסט שבבים בן 28 שעושה הרבה רעש בשנתיים האחרונות, התארח בפודקאסט בצוותא עם הבחור שמאחורי Asianometry. לא הכל אחיד באיכות שלו, אבל החלקים הטובים יתנו לכם מידע שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר. זהירות, הרבה שימוש בבאזוורדס וקיצורי מילים.
אורי כץ מחזיר עטרה ליושנה עם קיצור תולדות הויכוח העתיק של מה משפיע יותר על צמיחה? מוסדות או גיאוגרפיה?. לכאורה נישתי, אבל האמת שזה די חשוב לחיים להבין את ההבדל בין גורם משפיע אולטימטיבי למקורב… וחוצמזה, כמה חבר'ה בדיוק זכו בנובל על תרומה לתחום הזה.
ואם בגיאוגרפיה עסקינן, אני לא מצליח להיזכר מי המליץ לי על Prisoners of Geography אבל הוא פשוט מעולה! חלום של ספר. אני בדיוק מסיים את ספר ההמשך. תודה לך, תורם עלום אנונימי!
Fine just doesn't know what great looks like. אחח, כמה שזה נכון. לכו לציוץ בשביל הקונטקסט המלא.
אלי גרונר, לשעבר משרד ראש הממשלה ועוד המון תפקידים אחרים (בין השאר, הוביל אצלנו בפרוטאנטקס שני סבבי גיוס והיה כמובן חבר בורד), התראיין לגיקונומי וכל שנותר לנו הוא להצטער שהוא כבר לא בשירות הציבורי. האנקדוטה שהוא נותן שם על העברת המכון הוולקני – פרייסלס. אבל בלי קשר לחוויות שלו ממשרד רוה"מ, כיף להקשיב לאלי בכל נושא (כולל בייסבול!) ואפילו כיף יותר גדול לעבוד איתו במשך 3 וחצי שנים.אחרון חביב (?), הפודקאסט Empire, המלצה של יקיר המערכת, אלון בר. פודקאסט היסטוריה בעל סגנון מאוד ייחודי (בריטי עם נגיעות BDS) וסוחף, שלוקח תקופה ומפרק אותה ל-4 פרקים סביב נושאים "גדולים" שקרו במהלכה. אהבתי את פרקים 104-106 על האימפריה הפרסית ועליית האיסלאם, ואת פרקים 38-39 על סייקס-פיקו ולורנס איש ערב. העבירו לי נסיעה לערבה בכיף👌
נו, רואים? זה לא היה כזה גרוע בסוף.
אחלה שבוע,
ערן